Facebook
Word fan op Facebook
Word fan op Facebook.

Klik hier:

share
Beveel ons aan
Verzending in minder dan 24 uurEen maand gratis een maand gratis
trustedshops logo header

MaKey MaKey

Geniale bouwset voor het ombouwen van voorwerpen tot een soort controller.

 • Zeer innovatieve Gadget waarmee je allerlei voorwerpen in functionele toetsen veranderen kan.

MaKey MaKey

Geniale bouwset voor het ombouwen van voorwerpen tot een soort controller.

artikel nummer: 7669

Combinatie niet mogelijk
Deine Auswahl ist leider nicht verfügbar. Wir haben daher Deine Auswahl angepasst.
Wanneer komt het aan?
59,95 € *
 • op voorraad

* incl. BTW Verzendkosten

Omschrijving: MaKey MaKey

 • Zeer innovatieve Gadget waarmee je allerlei voorwerpen in functionele toetsen veranderen kan.

De tijd van simpele Joypads, toetsenborden en muizen zijn verleden tijd. Vanaf nu kan je je games met bananen spelen!

De MaKey MaKey (Make + Key), waarvan het project gefinancierd werd door een Kickstartproject, is een uitvinderskit waarmee je allerlei voorwerpen als een soort gamepad voor je computer kunt ombouwen.

De printplaat, een vereenvoudigde Arduino, via USB aan een computer aansluiten - een driver is niet nodig. Daarna de ene kant met een krokodillenklem verbinden met een van de zes aardeverbindingen, de andere kant houd je gewoon tussen je vingers. Een andere krokodillenklem verbind je met een voorwerp en biiv. met de aansluiting ''Space'' op je printplaat. Open je nu je tekstverwerking programma en vanaf nu hoef je niet meer de spatie in te drukken maar het voorwerp, bijv. een banaan. Er is van alles mogelijk en bij sommige spellen kan je zelfs springen door het voorwerp aan te raken.

De MaKey heeft 6 verschillende controllertoetsen op de voorzijde en nog eens 12 op de achterzijde waarmee je WASDFG toetsen, muisfuncties en bewegingen kunt simuleren als ze met de Jumper worden aangesloten. Met deze OpenSource bouwset kan je zes ''toetsen'' tegelijkertijd bedienen zodat je er zelfs muziek mee kan maken. Maak van je bananen een (bijna) echte piano. Naast het indrukken van toetsen kan je ook muisbewegingen doorgeven en wie goed bekend is met Arduino kan de mogelijkheden van de MaKey nog verder uitbreiden.

Bij alle experimenten is er een belangrijke regel: de voorwerpen moeten kunnen geleiden. En een beetje water kan ook helpen;)

Dankzij het eenvoudige concept (met een kleine gebruiksaanwijzing aan het begin) motiveert de MaKey niet alleen volwassenen tot creatieve ideeën maar wekt ook bij kinderen de uitvindersgeest!:)

Nog wat extra informatie voor iedereen die meer wil weten:

 • De hardware is afkomstig van de Amerikaanse firma Sparkfun, fabrikant van elektrotechnische installaties, die ook in de USA produceert.
 • De omgebouwde micro-controller is een ATMega32u4.
 • In de Arduino-Modus laten zich bijv. LED`s sturen; voor het programmeren van kan je de Arduino-SDK gebruiken.
 • Voor het overdragen wordt het HID-Protocol gebruikt.
 • De printplaat heeft een Pull-Up weerstand van 10 bis 50 Mega-Ohm, stoorsignalen worden gefilterd.


MaKey MaKey is getest op een Mac OSX 10.5 en hoger (Leopard, Snow Leopard, Lion, Mountain Lion, etc.).Bovendien functioneert hij op vele Linux distributies en op Chromebook.
MaKey MaKey is ook al met enkele smartphones en tablets verbonden, een gegarandeerde werking wordt niet officieel ondersteund.

Technische details
 • Kabellengte: USB kabel ca. 1,5 m
 • Leveringsomvang: controller (printplaat), 7 krokodillenklemmen, 6 aansluitdraden, mini USB-Kabel, korte gebruiksaanwijzing
 • Besturingssysteem: Mac OS X, Windows 7, Windows Vista, Windows XP, Linux