Facebook
Word fan op Facebook
Word fan op Facebook.

Klik hier:

Beveel ons aan
Verzending in minder dan 24 uurEen maand gratis een maand gratis

Hexbugs

Hexbugs zijn kleine robotjes met verschillende vaardigheden.

 • Deze schattige robotjes voor bijv. op je bureau beschikken over verschillende vaardigheden.
 • Elke robot beweegt zich op een geheel eigen manier en reageert op een speciale manier op zijn omgeving.

Hexbugs

Hexbugs zijn kleine robotjes met verschillende vaardigheden.

artikel nummer: 4855

Combinatie niet mogelijk
Deine Auswahl ist leider nicht verfügbar. Wir haben daher Deine Auswahl angepasst.
Wanneer komt het aan?
 • op voorraad

* incl. BTW Verzendkosten

Omschrijving: Hexbugs

 • Deze schattige robotjes voor bijv. op je bureau beschikken over verschillende vaardigheden.
 • Elke robot beweegt zich op een geheel eigen manier en reageert op een speciale manier op zijn omgeving.

Wie vrijwillig insecten of ander kruipend ongedierte in huis haalt is, of een insectenverzamelaar, een kikkerfokker of - en dat is natuurlijk veel waarschijnlijker - een liefhebber van Hexbugs!

Zelfs als je het type mens bent dat met stofzuiger, vliegenmepper, insectenspray en gezichtsbescherming zich aan kever & co waagt: bij de Hexbugs roep je gegarandeerd Ooh wat zijn die schattig!. Hexbugs zijn namelijk robotten en robotten vindt iedereen toch leuk!

Omdat elk type Hexbug weer verschillend op de omgeving reageert blijven ze je verrassen omdat ze elke hindernis op een geheel individuele manier nemen:

De HexbugBeetle beweegt zich voorwaarts totdat hij een hindernis tegenkomt. Hij merkt dit d.m.v. twee voelsprieten en verandert dan van richting. Daarbij kan je hem ook van richting laten veranderen door in je handen te klappen. De Hexbug Orginal is ca. 3 cm hoog.

De Hexbug Nano is het buitenbeentje onder de robotkevers. Met zijn 4,5 cm is hij duidelijk kleiner dan zijn grote broers. Hij beweegt zich door zijn rubberen benen te laten trillen. Komt hij bij een hindernis dan verandert hij van richting. De Hexbug Nano is ca. 1,5 cm.

Dit zijn onzenieuwkomers:

De Hexbug Spider is met 7 cm hoog en 11 cm breed de Titan van de slimme robotten. De monsterachtige zesbenige spin is via een afstandsbediening met twee kanalen bestuurbaar. Eén schakelaar is voor het voorwaarts en achterwaart lopen en een andere schakelaar draait de kop van de spin en bepaald hiermee tevens de looprichting.

Bijna net zoals de Nano gedraagt zich de Scarab. De zesbenige kever, die eruit ziet als een Scarabaeus, flitst met wild bewegende ledematen weg zodra je hem hebt ingeschakeld. Hij verandert razensnel van looprichting zodra hij een hindernis tegenkomt. Zelfs als hij omvalt dan krabbelt hij na een tijdje weer op ? ook al is het met moeite.

Bij de Hexbug Larva handelt het zich om het meest ongeliefde lid van de Hexbug-familie. De robot, die eruit ziet als een larve, kruipt over de bodem terwijl zijn vierdelige staart verbluffend echt heen en weer zwaait. Een sensor maakt het mogelijk dat dit lachwekkende beestje van richting veranderd zodra het een object nadert. Dat is ook noodzakelijk. Over een dunne kabel redt hij het wel maar grotere hindernissen kan de 10,5 cm lange en de 3 cm hoge (op de hoogste plek gemeten) Hexbug niet overwinnen. Perfect om de dag te verpesten van kleine zusjes of in andermans keuken te laten rondkruipen.

Bijzonder leuk is het wanneer meerder Hexbugs tegelijkertijd rondkruipen. Dan kan het zomaar gebeuren dat je er een uit het oog verliest en dat deze dan je kat of je oma de schrik van hun leven bezorgt. Daarom is het verstandig je lievelingetjes een eigen leefruimte te geven. Een eigen, comfortabel en veilig thuis kan je ze bijv. met de starterset geven. Deze kan je geheel naar wens uitbreiden met meerdere sets. Ook als geschenk voor beginners ideaal omdat het alles bevat wat een Hexbug-nieuweling nodig heeft:

 • 1 Hexagondeel met deuren die men kan openen en sluiten (17 cm x 15 cm)
 • 2 eenvoudig te monteren bochten
 • 1 Hexbug Nano (een zeer zeldzame mutatie; in verschillende series en kleuren)
Onze verzend verloop maakt het niet mogelijk de verschillende kleuren Hexbugs (zie afbeeldingen) per bestelling te behandelen. Je ontvangt dus een Hexbug waarvan de kleur een verrassing is.

Technische details
 • Stroomvoorziening: via batterijen
 • Benodigde batterijen: AG13 (bij inbegrepen)
 • Attentie: Niet geschikt voor kinderen onder de 36 maanden.